Branko Valenko uspešnejši od olimpijca Boštjana Mačka

Na velikonočno soboto pričetek domače ligaške sezone v trapu

Na strelišču na Pragerskem in v Gorici se je na domačih tleh pričela sezona v disciplini šibrenice. Na Pragerskem razmere za doseganje boljših rezultatov zaradi precejšnje ohladitve niso bile najboljše. Sicer imajo reprezentantje letos za sabo že tekmo svetovnega pokala in dva močna GP, vendar z izjemo Jasmine Maček, ki je osvojila tretje mesto na GP v Kuwajtu so rezultati ostalih skromni. S pomanjkanjem treningov in domačih GP njihova forma vsekakor še ni dobra. Seveda pa vsi pričakujemo, da bodo formo izboljševali, dosegali dobre rezultate na prihajajočih GP. Ob največjem letošnjem strelskem dogodku, na Evropskem prvenstvu na Pragerskem med 18.7. in 31.7.2015 pa vsekakor pričakujemo vrhunsko formo, saj se bodo delile kvote za Olimpijske igre Rio 2016.

V I.ligi trap vzhod je olimpijec Boštjan Maček moral priznati premoč Branku Valenku

V kvalifikacijah je Boštjan MAČEK iz SD Trap Štefan Kovač MS zadel 65 tarč, kar je bil tudi najboljši rezultat I.lige. Najboljših šest se je pomerilo v polfinalu, kjer je prav tako vodstvo prevzel Maček in se skupaj z Brankom Valenkom podal v boj za zlato medaljo po sistemu Shoot Off. Branko VALENKO iz SD Trap Ormož je bil uspešnejši in osvojil zlato medaljo, v boju za bron pa je bil boljši Tomaž BLAZINŠEK iz SD Trap Ormož, s četrtim mestom pa se je moral zadovoljiti Denis POJBIČ. Kot edina sodelujoča članica se je v polfinale uvrstila tudi Jasmina MAČEK, vendar pa ji  je tokrat koncentracija popustila po sedmem strelu in je imela preveč zaporednih zgrešenih tarč.

V II. ligi je zlato medaljo osvojil Janez SODIČ iz SD Rudar Globoko, ki se je v polfinale uvrstil po razstreljevanju. Drugo mesto je osvojil Jože LOBNIK iz SD FLV Hotinja vas in tretje Aleš FUKS iz SD Rudar Globoko. Z eno zadeto tarčo prednosti je med mladinci slavil Tomaž ZUPAN pred klubskim tekmovalcem Kristianom GEČEM, bronasto medaljo pa je osvojil Miha NAHTIGAL iz SD Trap Ormož.

Ekipno so bili najuspešnejši tekmovalci SD Štefan Kovač iz MS z zadetimi 190 tarčami, ter tako osvojili prvih 10 točk. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa SD trap Ormož in na tretje ŠSD Radgona.

V ligi Zahod najuspešnejša ekipa TK Ilirska Bistrica

Liga Zahod se je izvajala na strelišču v Novi Gorici. Ekipno so z veliko prednostjo zmagali strelci TK Ilirska Bistrica, pred TK Brda in SD Vrhnika (Dolomiti).

Med posamezniki se je v I. ligi najbolje odrezal Ivo KOMPAN iz TK Ilirska Bistrica, ki je zadel največ krogov v kvalifikacijah in tudi v polfinalni seriji. V boju za zlato medaljo je bil uspešnejši od Andraža LIPOLT, prav tako iz TK Ilirska Bistrica. Bronasto medaljo je osvojil Žan ŠFILIGOJ iz TK Brda.

V II. ligi je zlato medaljo osvojil Miha ČUFER iz TK Brda, srebrno Klemen ŽAFRAN iz SD Vrhnika in bronasto Gregor LEBAN iz TSK ZLD Gorica. V kategoriji mladincev je bil Tilen KOS ŠTURM iz TSK ZLD Gorica uspešnejši od klubskega sotekmovalca Žiga JURETIČA.

rezultati